IEDEREEN EEN MOROSOPH! - Morosoph

IEDEREEN EEN MOROSOPH!

door | apr 24, 2020 | 1 reactie

De 95-jarig geworden Jezuïet en hoogleraar Business Spiritualiteit Paul de Blot is al vele jaren een enorme inspiratiebron voor mij. De laatste recollectiedag met hem, een paar weken voor zijn overlijden op 15 december 2019, bracht mij in een staat van dankbaarheid en helderheid. Op die plek in mezelf waar alles wat er echt toe doet aanwezig is.

Net als een ijsberg is maar 10% van onszelf zichtbaar, 30% deels zichtbaar en onzichtbaar en 60% onzichtbaar. Dat onzichtbare deel is ons Zijn, dat deel waar we geen woorden voor hebben, waar we vriendschap, vertrouwen, liefde en verbinding zijn en kunnen ervaren. Onze bron van vitaliteit en creativiteit. Als we vanuit deze bron leven en werken hebben we onbeperkte energie en kunnen we onvermoeid aan goede dingen werken. Je ervaart jouw verbinding met het grotere geheel van de schepping waarin alles verbonden en in samenhang is. Wij mensen zijn daar deel van, alle elementen van de natuur zitten in ons; wij zijn de natuur, de natuur is in ons. Hiermee in contact staan geeft een ervaring die niet in woorden te vatten is. Paul leert ons om dit deel van onszelf goed te verzorgen en te voeden met plezier en vertrouwen.

“In dat wat je niet ziet zit de kracht,” zei Paul hierover. Een bevestiging dat mijn missie als MOROSOPH, het onzichtbare zichtbaar maken, helemaal klopt voor mij. Zo draag ik mijn steentje bij aan het bewust worden van de samenhang in de wereld en wat ik daar zelf in te doen heb. Ieder van ons heeft de MOROSOPH in zich, zodra je je daarvan bewust bent zie je steeds meer mogelijkheden om die kracht in te zetten. De MOROSOPH werkt vanuit datzelfde deel dat onzichtbaar is, het Zijn. Het leren kennen van jouw eigen waarheid en behoeften en van daaruit leven en werken helpt om de MOROSOPH in jezelf wakker te maken. De taal van de ratio vertelt ons wat we moeten en willen, de taal van het hart, van de MOROSOPH, vertelt ons wat we mogen en durven. De taal van het hoofd verdeelt ons, de taal van het hart verbindt. Kus de MOROSOPH in jou wakker!

Meer informatie, artikelen en boeken Paul de Blot: https://pauldeblot.nl/

In memoriam Paul de Blot door Jeff Gaspersz

1 Reactie

  1. Ruth Lachaert

    Prachtig Sandra… Je doet het al!