Morosoph - Over Sandra Gevaert

Morosoph

MOROSOPH is de wijze gek die je verrast met inzichten. Inzichten over wat altijd onzichtbaar is gebleven en daardoor ondermijnend werkt binnen je organisatie of binnen jezelf. Manfred Kets de Vries omschrijft de MOROSOPH als “a philosophical or learned fool, someone who speaks the truth despite danger, but in a playful and witty fashion, like the Fool in Shakespeare’s King Lear”.

MOROSOPH maakt het onzichtbare zichtbaar waardoor het aan ondermijnende kracht inboet en dat wat er is hanteerbaar wordt. Deze bevrijding geeft ruimte voor betekenisvolle verandering, vaak als opmaat voor een nieuwe manier van omgaan met elkaar en samenwerken. Wanneer denken, voelen en doen in verbinding staan, komen hart en hoofd bij elkaar voor meer beleving en harmonie. MOROSOPH laat mensen bloeien in een eerlijke organisatie waar steeds weer op tafel mag komen wat nodig is om de verandercapaciteit van medewerkers en de innovatiedrive van het geheel te versterken. Van niet naar wel, dat is de weg voorwaarts!

Over Sandra Gevaert

 


Sandra Gevaert is de wijze gek van MOROSOPH. Sandra daagt je uit om de beste versie van jezelf te zijn en vanuit je diepste drijfveren en verlangens te leven. Zowel ten dienste van jezelf als van het grotere geheel waar je deel van uitmaakt. Ze prikkelt, inspireert, en legt kwetsbaarheid bloot waardoor een relatie van vertrouwen en eerlijkheid kan ontstaan. Vanuit haar passie voor mensen en muziek verbindt zij creativiteit en expressie aan ondernemerschap en daadkracht. Trouw aan de principes van The Art of Hosting werkt Sandra vanuit de wijsheid van de groep en neemt het goede als vertrekpunt van verandering.

 

Als muzikant in de zakelijke wereld en als consultant in de muziekwereld vervult Sandra dagelijks de rol van wijze gek die met lichtheid en humor nieuwe inzichten brengt. Ze heeft een fascinatie voor het onzichtbare binnen systemen en organisaties, voor hetgeen onderhuids leeft en ambities ondermijnt. In haar werk hecht zij aan eerlijkheid, harmonie, een open en positieve grondhouding en de wijsheid van de groep. Als Sandra aan het einde van een traject de organisatie verlaat, zijn het die waarden die voor blijvend resultaat zorgen. Het onzichtbare is zichtbaar geworden.

decor

Past Morosoph in jouw plaatje? Laten we kennismaken!

Ben je toe aan de wijze gek die met humor en lichtheid haar vinger exact op de zere plek legt? Laten we een afspraak maken voor een nadere kennismaking op weg naar betekenisvolle verandering.

“Medewerkers uit de oude patronen halen en eigenaarschap aanspreken, dat is wat Sandra super gedaan heeft. En wat ik in haar bewonder is haar grote vertrouwen om de groep het proces zelf op te laten pakken.“

Rozella Oostveen – Combiwel

“Sandra denkt praktisch, luistert goed en heel belangrijk, ze maakt mijn wensen concreet. Haar manier van werken spreekt me aan omdat ze helpend stuurt, zonder dominant te zijn. Sandra heeft een groep mensen meegenomen in een verandering en ze daar enthousiast voor gemaakt. Moeilijk lijkt makkelijk te worden.”

Annelies Gerritsen – Gemeente Amsterdam

“Ik heb de training Art of Participatory Leadership als heel inspirerend ervaren. Sandra is een professionele, sensitieve trainer die veel ruimte geeft aan de groepsprocessen. Ik heb zin om het geleerde in de praktijk te gaan brengen!”

Janneke Dubbelboer – Mundi training

“Ik ervaar Sandra als een prettige sparring partner die mij andere inzichten gaf in de samenwerking met bewoners en collega’s in het proces van participatie. Sandra weet zaken goed onder woorden te brengen en gaat de discussie niet uit de weg.”

Sjoukje van ‘t Veer – Gemeente Amsterdam

“Sandra is in staat gebleken een groot verschil te maken omdat ze haar persoonlijke levenservaring ten dienste stelt van anderen. De onderlinge vertrouwensband die zij daarbij weet te realiseren is haar grote kracht. Ik beschouw het als een voorrecht met haar te mogen samenwerken.”

Leen Paape – Nyenrode Business Universiteit

“In Samen in Actie was Sandra de gedreven en energieke creatieveling en gangmaker. Vastberaden, bereid tot dialoog, pittige discussie en altijd in verbinding met de andere deelnemers. Veel dank daarvoor!”

Henk Korthorst – De Nederlandsche Bank

“Sandra heeft de eerste avonden georganiseerd waarbij het erom ging hoe de participatie volgens de bewoners vorm moet krijgen. Een belangrijke stap omdat hiermee de route wordt bepaald voor het hele vervolgtraject. Sandra heeft deze moeilijke opgave op een professionele wijze uitgevoerd. De avonden brachten een rijke oogst aan suggesties en ideeën. Ik kan Sandra zeker aanbevelen.”

Pieter van Zijl – Ingenieursbureau Gemeente Amsterdam

“Ik heb Sandra meegemaakt toen zij bij PwC een sessie begeleidde voor vrouwen en voor de Politie een middag begeleidde voor een interculturele doelgroep. Als professional is ze goed in staat de kernvraag van de klant te achterhalen met oog voor de behoefte en het niveau van de doelgroep. Ik heb waargenomen dat tijdens de sessie de groep vanuit eigen kracht over hun persoonlijke belemmeringen konden stappen en empowered naar huis zijn gegaan.”

Djehan Lauwers – change manager, diversity & inclusion

“Sandra geeft me op een hele toegankelijke manier inzichten over mezelf en relaties met anderen. Ze voelt me goed aan en benadert alles met positiviteit en oordeelt niet.”

Lisa – millennial coachee

“Sandra is a very enthusiastic, creative expert on setting-up and executing change management projects. She can interact very well with multiple levels in the organization. She is very dedicated and reliable to work with and is extremely good in running workshop-like sessions.”

Minke van Steenis – Philips

“Ervaren en deskundig heeft Sandra ons de manieren laten zien om participatory leiderschap vorm te geven, zowel met duidelijke uitleg als ook door ons het leiderschap te laten oefenen en ondergaan. Zij voelde aan wat onze groep nodig had en heeft zinvolle ervaringen en lessen achtergelaten bij alle deelnemers.”

Monika Bankert – bedrijfseconoom, registeraccountant, interim-manager

“De Art of Participatory Leadership heeft een verandering in mijn dagelijks leven gebracht. Ik heb nu een beter besef wanneer je welke rol aanneemt in een groep vanuit wat je wilt bereiken. Een geweldige training die verwarring en dieper inzicht in jezelf geeft.”

Lot Locher – Strategisch Adviseur Amsterdam Rainproof / Waternet

bijeenkomst de eerlijke organisatie

Organisatieverandering: de eerlijke organisatie

quote markOm weer duidelijk het ‘wat’ bij de gemeente als opdrachtgever onder te brengen en het ‘hoe’ bij de uitvoerende instantie, moesten we echt even met de billen bloot en heel eerlijk naar ons eigen aandeel kijken om de processen inzichtelijk te maken. Sandra was bij uitstek in staat om die veilige context te creëren waarbinnen alles op tafel kon komen. Moeilijke situaties mochten er gewoon zijn, hoefden niet meteen opgelost te worden en dat geeft toch ontspanning.

bijeenkomst van niet naar wel

Visieontwikkeling: van niet naar wel

quote mark

De gedachte is dat je mensen en organisaties ontwikkelt vanuit wat al goed is en zo het fundament creëert voor de verdere opbouw op basis van vertrouwen. Sandra laat je verder kijken dan wat er allemaal verkeerd is gegaan en hoe het niet moet. Ze is vooral geïnteresseerd in hoe het wèl kan. Bovendien weten medewerkers meestal zelf heel goed wat nodig is om tot een verbetering te komen, en Sandra kan bij uitstek die wijsheid uit een groep halen.

foto focus op beleving en hormonie

Coaching: focus op beleving en harmonie

quote mark

 Het liep wat anders dan ik me van tevoren had voorgesteld bij coaching. Ik weet niet of ik nou had gedacht dat ik met een marketingplan naar huis zou gaan, maar ik weet wel dat ik daar niet gelukkig van was geworden. Sandra nam juist uitgebreid de tijd om mijn intrinsieke motivatie naar boven te halen, mijn drijfveren om muziek te maken.