Morosoph - Focus op Beleving en Harmonie

COACHING

‘Ondernemerschap in de Muziek’

Coaching gericht op harmonie en beleving

Jeroen van Vliet

Jeroen van Vliet – jazzpianist en componist, winnaar Boy Edgarprijs 2014

quote mark

Pianospelen is wat ik graag doe, acquisitie en management zie ik als corvee. Toen ik Sandra Gevaert belde, was ik al een tijdje in mijn hoofd aan het rondtollen. Ik vond het tijd om iemand mee te laten kijken, ik was toe aan coaching op het gebied van marketing en sales in de hoop dat het makkelijker en leuker zou worden. Ik dacht dat ik een hele andere kant van mezelf moest ontwikkelen om dat ondernemerschap beter onder de knie te krijgen. Want dat ik mijn eigen management moet blijven doen is wel duidelijk, als éénpitter in de jazz- en improvisatiewereld kun je die kosten er niet bij hebben.

Focus

quote markHet liep wat anders dan ik me had voorgesteld bij coaching. Ik had verwacht met een panklaar marketingplan naar huis te gaan, maar of ik daar gelukkig van was geworden is de vraag. Sandra nam juist uitgebreid de tijd om mijn intrinsieke motivatie naar boven te halen, mijn drijfveren om muziek te maken. Welke muziek dan, waarom, wie wil ik zijn in de muziek?

“Sandra nam uitgebreid de tijd om mijn intrinsieke motivatie naar boven te halen.”

Daar kwam uit dat ik mensen wil raken met mijn muziek, ik ben een verteller die vanachter de piano een verhaal wil overbrengen. Dit heeft mij focus gegeven, het heeft me geholpen bewuster te kiezen welke projecten wel en welke niet, welke muziek wel en niet. Wat ik nu doe ligt veel dichter bij wie ik ben en hoe ik muziek beleef. Ik ben in harmonie met mijn muziekpraktijk en dat wordt blijkbaar opgepikt door het publiek. Zo is mijn laatste album met saxofonist Mete Erker ontzettend goed ontvangen zonder buitensporige marketinginspanning. Die focus geeft dus een flow en dat heeft Sandra goed gezien.

Beleving en Balans

quote markIk ken Sandra van haar rol bij saxofoonkwartet Artvark, ze doet hun management op haar eigen manier. Niet zoals we dat gewend zijn in de muziekwereld. Hetzelfde geldt voor haar coaching kwaliteiten, daarin verweeft ze haar persoonlijke kijk en professionele ervaring met een aanpak die gericht is op jouw beleving en op hoe jij balans kunt vinden. Ze helpt je te zien wat er allemaal al is en bouwt van daar uit verder. Ze heeft mij laten ervaren hoe je niet alleen in je hoofd een leerproces doormaakt maar met je hele emotionele wezen zodat wat je leert ook echt kan beklijven. Daarnaast heeft Sandra een groot en divers netwerk, niet alleen in de muziekwereld maar ook in de zakelijke en non-profit wereld, en heeft een talent om de juiste mensen bij elkaar te brengen.

Ze heeft het netwerk en het talent om de juiste mensen bij elkaar te brengen.”

Coaching

Focus op beleving en harmonie

Niets mooier dan het doorgeven van kennis en ervaring. MOROSOPH coacht individuen op weg naar een betekenisvolle invulling van werk en privé. Sandra Gevaert is een inspirerend coach van executives, bestuurders en managers, (young) professionals en specialisten, op het terrein van communicatie, bewustwording, gedrag en (persoonlijk en collectief) leiderschap. Daarnaast is zij een ervaren coach voor muzikanten en artiesten die kan putten uit haar eigen muziekpraktijk.

Coaching door MOROSOPH richt zich op het vinden van intrinsieke drijfveren. Alles wordt leuk en makkelijk als je van binnenuit gemotiveerd bent. Succes is geen doel op zich maar, net als geluk, een gewaarwording achteraf waar je als vanzelf bent gekomen. MOROSOPH maakt het onzichtbare zichtbaar zodat het onderhuidse hanteerbaar wordt en vóór je gaat werken.

Appreciative Inquiry

Appreciative Inquiry, waarderend onderzoek, helpt om op basis van wat al goed is verder te bouwen aan een organisatie of tot verdieping te komen op je persoonlijke leerweg. Door vragen te stellen over wat werkt en energie geeft, leer je over wat je wél wilt en worden stappen in die richting zichtbaar en haalbaar. Wat je aandacht geeft groeit. Appreciative Inquiry creëert op een prettige manier de bereidheid om in beweging te komen, productief te worden en doelen te halen. Sandra gebruikt Appreciative Inquiry in haar coachingspraktijk op weg naar beleving en harmonie. Ze belichaamt deze manier van kijken en doen en biedt handvatten voor toekomstige uitdagingen.

Muziek en Harmonie

Muziek is een metafoor voor het werk van MOROSOPH. Sandra streeft naar harmonie in organisaties en processen door ieder zijn of haar eigen stem te laten vinden als bijdrage aan het grotere geheel. Samenwerken is niets meer of minder dan ‘afstemmen’ en dan is Sandra in haar element.

“Wie leeft in harmonie met zichzelf, leeft in harmonie met het universum.”
-Marcus Aurelius

Persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk element in het bereiken van harmonie. Zelf zingt Sandra in een vocaal kwintet en begeleidt ze een professioneel saxofoon kwartet. Ze verbindt haar ervaring en netwerk in de artistieke wereld met haar ervaring en netwerk in de zakelijke wereld en geeft jou het beste van beide werelden.

logo hexagon

Past Morosoph in jouw plaatje? Laten we kennismaken!

Ben je toe aan de wijze gek die met humor en lichtheid haar vinger exact op de zere plek legt? Laten we een afspraak maken voor een nadere kennismaking op weg naar betekenisvolle verandering.

“Ik ervaar Sandra als een prettige sparring partner die mij andere inzichten gaf in de samenwerking met bewoners en collega’s in het proces van participatie. Sandra weet zaken goed onder woorden te brengen en gaat de discussie niet uit de weg.”

Sjoukje van ‘t Veer – Gemeente Amsterdam

“Sandra geeft me op een hele toegankelijke manier inzichten over mezelf en relaties met anderen. Ze voelt me goed aan en benadert alles met positiviteit en oordeelt niet.”

Lisa – millennial coachee

“Ervaren en deskundig heeft Sandra ons de manieren laten zien om participatory leiderschap vorm te geven, zowel met duidelijke uitleg als ook door ons het leiderschap te laten oefenen en ondergaan. Zij voelde aan wat onze groep nodig had en heeft zinvolle ervaringen en lessen achtergelaten bij alle deelnemers.”

Monika Bankert – bedrijfseconoom, registeraccountant, interim-manager

“Medewerkers uit de oude patronen halen en eigenaarschap aanspreken, dat is wat Sandra super gedaan heeft. En wat ik in haar bewonder is haar grote vertrouwen om de groep het proces zelf op te laten pakken.“

Rozella Oostveen – Combiwel

“Sandra is a very enthusiastic, creative expert on setting-up and executing change management projects. She can interact very well with multiple levels in the organization. She is very dedicated and reliable to work with and is extremely good in running workshop-like sessions.”

Minke van Steenis – Philips

“In Samen in Actie was Sandra de gedreven en energieke creatieveling en gangmaker. Vastberaden, bereid tot dialoog, pittige discussie en altijd in verbinding met de andere deelnemers. Veel dank daarvoor!”

Henk Korthorst – De Nederlandsche Bank

“Sandra is in staat gebleken een groot verschil te maken omdat ze haar persoonlijke levenservaring ten dienste stelt van anderen. De onderlinge vertrouwensband die zij daarbij weet te realiseren is haar grote kracht. Ik beschouw het als een voorrecht met haar te mogen samenwerken.”

Leen Paape – Nyenrode Business Universiteit

“Sandra denkt praktisch, luistert goed en heel belangrijk, ze maakt mijn wensen concreet. Haar manier van werken spreekt me aan omdat ze helpend stuurt, zonder dominant te zijn. Sandra heeft een groep mensen meegenomen in een verandering en ze daar enthousiast voor gemaakt. Moeilijk lijkt makkelijk te worden.”

Annelies Gerritsen – Gemeente Amsterdam

“Ik heb Sandra meegemaakt toen zij bij PwC een sessie begeleidde voor vrouwen en voor de Politie een middag begeleidde voor een interculturele doelgroep. Als professional is ze goed in staat de kernvraag van de klant te achterhalen met oog voor de behoefte en het niveau van de doelgroep. Ik heb waargenomen dat tijdens de sessie de groep vanuit eigen kracht over hun persoonlijke belemmeringen konden stappen en empowered naar huis zijn gegaan.”

Djehan Lauwers – change manager, diversity & inclusion

“Sandra heeft de eerste avonden georganiseerd waarbij het erom ging hoe de participatie volgens de bewoners vorm moet krijgen. Een belangrijke stap omdat hiermee de route wordt bepaald voor het hele vervolgtraject. Sandra heeft deze moeilijke opgave op een professionele wijze uitgevoerd. De avonden brachten een rijke oogst aan suggesties en ideeën. Ik kan Sandra zeker aanbevelen.”

Pieter van Zijl – Ingenieursbureau Gemeente Amsterdam

“De Art of Participatory Leadership heeft een verandering in mijn dagelijks leven gebracht. Ik heb nu een beter besef wanneer je welke rol aanneemt in een groep vanuit wat je wilt bereiken. Een geweldige training die verwarring en dieper inzicht in jezelf geeft.”

Lot Locher – Strategisch Adviseur Amsterdam Rainproof / Waternet

“Ik heb de training Art of Participatory Leadership als heel inspirerend ervaren. Sandra is een professionele, sensitieve trainer die veel ruimte geeft aan de groepsprocessen. Ik heb zin om het geleerde in de praktijk te gaan brengen!”

Janneke Dubbelboer – Mundi training

bijeenkomst de eerlijke organisatie

Organisatieverandering: de eerlijke organisatie

quote markOm weer duidelijk het ‘wat’ bij de gemeente als opdrachtgever onder te brengen en het ‘hoe’ bij de uitvoerende instantie, moesten we echt even met de billen bloot en heel eerlijk naar ons eigen aandeel kijken om de processen inzichtelijk te maken. Sandra was bij uitstek in staat om die veilige context te creëren waarbinnen alles op tafel kon komen. Moeilijke situaties mochten er gewoon zijn, hoefden niet meteen opgelost te worden en dat geeft toch ontspanning.

bijeenkomst van niet naar wel

Visieontwikkeling: van niet naar wel

quote mark

De gedachte is dat je mensen en organisaties ontwikkelt vanuit wat al goed is en zo het fundament creëert voor de verdere opbouw op basis van vertrouwen. Sandra laat je verder kijken dan wat er allemaal verkeerd is gegaan en hoe het niet moet. Ze is vooral geïnteresseerd in hoe het wèl kan. Bovendien weten medewerkers meestal zelf heel goed wat nodig is om tot een verbetering te komen, en Sandra kan bij uitstek die wijsheid uit een groep halen.